På vei opp ad Hallartinden.

Anmeldelse: The North Face Ultra MT sko

av Kenn Løkkegaard

Jeg har hatt den gledelige fornøyelse å teste og anmelde terreng skoen The North Face M’s Ultra MT for Addnature. Jeg har vært utrolig spent på å se om skoen kunne leve opp til mine forventninger, da jeg alltid har løpet med terreng sko fra Salomon.

Skoen ble testet på en av mine mange fjellturer i utrolig variert terreng, hvor jeg løp på stier med mykt/hårdt underlag og på is og snø, da våren her i Vesterålen (Nord-Norge) ennå ikke helt er slått inn oppe i høydene.

Høydeprofil av ruten

Hallartinden høydeprofil

Jeg synes skoen har en god kombinasjon av komfort og grep, med et 8mm «drop» og så er den lett. Skoen har en ny Vibram® Megagrip yttersål, som hele tiden holder deg tett til bakken. Yttersålen har et «hårdt» uttrykk og føles også hård selv på myke underlag. Skoen fås i forskjellige fargekombinasjoner, hvor den jeg har testet er i fargene oransje og sort. Noen er til pang farger, andre er til nøytrale, jeg er typen som elsker fargerike sko, så Ultra MT’en er like i blinket. Det skal heller ikke være noen hemmelighet at skoen minner meg meget om Salomon Speedcross, men er jeg nok ikke den første til å observere. Jeg vil ikke gå inn i noen fordele/ulemper i forhold til Salomon Speedcross, men ville nå bare nevne det.

Første inntrykk

Ultra MT’en er «skuddsikker», forstått på den måte at øvresiden av skoen er tykk og utrolig holdbar. I tillegg er tærne godt beskyttet av den hårde front på skoen, hvilket er et must for meg, når jeg løper og klatre rundt på klippene i fjellene. Her har jeg etterhvert prøvd litt og hvert, og kommet hjem med en hullet sko. Her var denne sko en fornøyelse å løpe med, hvor jeg ikke trengte å være nervøs for å skade tærne.
Hæl området er godt polstret og holder fint hælen på plass under løpeturen. Skoen føles utrolig solid, og selv om den har et hæl drop på 8 mm. så føles det lavere. Snørene på skoen er tynne (litt for tynne for meg) og jeg var spent på å se om enkelknuten ville holde på løpeturen. Etter kun 1 km. måtte jeg stoppe, da snørene var på vei opp. Jeg tok ingen sjanser, så jeg bandt en dobbelt knute og så var det problemet løst.

For en sko som ikke er vanntett, så holdte skoen mine sokker og føtter tørre under hele løpeturen. På fjellturen var jeg ellers igjennom noen rett så våte stier og snø partier, men sokkene forble tørre.

Test av The North Face Ultra MT sko

Skoene blir testet på klipper og sten.

I bruk

Når du kaster et øye på Ultra MT’en, så er det ikke noen overraskelse at den er designet for møkkete og våte stier. Vibram sålen hadde et godt grep på alle overflatene på min fjelltur, men kunne dog til tider føles litt hård når underlaget ble hardere. Skoen er designet for et tungt og rått terreng. Skoens utseende herunder dens øvre del, området ved tærne og yttersålen, gir inntrykk av at skoen er klar for at bli «banket opp» igjen og igjen, og hele tiden er klar for en ny omgang. Det var også det inntrykk jeg hadde etter min fjelltur. Den hadde både godt grep på vei opp og ned, og jeg var aldri et sekund nervøs for at skoen ikke ville stå fast på bakken. På snøen på vei ned gikk det også som en lek, hvor jeg fikk testet løpingen og skli opplevelsen med skoen.

Min opplevelse av skoen The North Face Ultra MT er veldig positiv. Nå har jeg kun fått testløpet skoen én gang, men løpeturen var en riktig god opplevelse, og hvis jeg skal sette et minus ved skoen så må det være snørene. Jeg er vant til Quicklace-systemet, men med en dobbeltknute så er det problemet løst.

Alt i alt en riktig god terreng sko, som både passer til nybegynneren og den erfarne terreng løper.

Skoen kan kjøpes hos Addnature her.

Sko og løpeklær fra Salomon kan  også kjøpes hos Addnature her.

På vei opp ad Hallartinden.

På vei opp ad Hallartinden.

Skoene får seg en tur i snøen.

Skoene får seg en tur i snøen.

Kenn løper ned av Hallartinden, Vesterålen

Skoene blir testet på vei ned.

You may also like

Skriv en kommentar