Hjem Trailløb En kold og tåget løbetur i bjergene

En kold og tåget løbetur i bjergene

av Kenn Løkkegaard
Blåheia-trailløb-tåge-rocks-2

Efter to hviledage med en øm fod, så var jeg igen i bjergene i morges før arbejde. Selvom vejrudsigten ikke var god, der var meldt overskyet, tåget og risiko for lidt regn, så var jeg alligevel ude af sengen kl.4:30. Planen var at løbe på Blåheia 770 moh. ved Sortland, og gerne 2 gange! Vil rigtig gerne prøve at have en løbetur hvor jeg kommer over de 1000 højdemetre. Kl.5:33 startede jeg mit Suunto Ambit 3 sport ur og løb afsted.

Da jeg kom op i 400 meters højderne var der tåget/skyet resten af vejen mod toppen. Det gjorde det lidt vanskeligere at orientere sig, da der flere steder er stenpartier hvor jeg kommer off-track. Samtidig var det utrolig fugtigt i luften og det støvregnede lidt, hvilket gjorde at sten og klipper var våde og glatte. Jeg måtte derfor være ekstra forsigtig. Det mistede jeg en del tid på, og indså rimelig hurtigt at jeg ikke ville nå at løbe turen to gange inden arbejde.

Jeg kom til toppen, skrev mig ind i turbogen (obligatorisk), og da der ikke var så meget at se her, pga. tågen, løb jeg nedad igen.

Både på vej op og ned måtte jeg flere gange gå i den retning jeg troede jeg skulle, altså lidt på «gefühl», da der ligger utrolig mange stenpartier over 500 moh. Efter at jeg kom under tågen/skyerne igen og havde frit udsyn satte jeg tempoet op og legede som en lille dreng på vej nedad de små snoede stier, er det fedeste! Da jeg kom ned til bilen igen havde jeg 10-15 min. tilbage, og brugte dem til interval løb opad igen. Det fik virkelig pulsen op og der kom lidt flere højdemetre ind på kontoen.

Jeg er glad for at jeg har løbet denne tur en gang før på en dag med klart vejr, ellers havde jeg helt sikkert løbet mig vild.

Distance: 10,71 km. | Højdemeter: 828 m.

Blåheia-trailløb-tåge-sti-opBlåheia-trailløb-tåge-rocks-2Blåheia-trailløb-tåge-rocks-1Blåheia-trailløb-tåge-sti-ned

Blåheia-trailløb-tåge-rocks-højdeprofil Blåheia-trailløb-tåge-rocks-løberuten

You may also like

2 Kommenterer

Avatar
Jonny Fredriksen juli 21, 2015 - 11:07 pm

Hei!

Utrolig flott og inspirerende å lese på bloggen om dine løpeturer i de vesterålske fjellene!
Ble seriøst småsvimmel av å se videoen din over «hesteryggen» 🙂
Er veldig imponert over at du klarer å stå opp så grytidlig for å gjennomføre treninga di!

Ser også fram til å lese framtidige innlegg på bloggen din!

Stå på!

Jonny Fredriksen
Sortland

Svar
Avatar
Kenn Løkkegaard juli 23, 2015 - 7:45 pm

Hei Jonny

Tusen takk skal du ha. Er glad for å høre at du blir inspirert av å lese bloggen min. En av mine mål med bloggen er nemlig at inspirere og motivere andre fjell entusiaster, hva enten om det er fjellvandrere eller fjelløpere. Det handler i bunn og grunn om at komme ut å få noen helt fantastisk opplevelser i vakre Vesterålen.

Du er ikke den første som har nevnt at de er blitt litt småsvimmel av den video over «hesteryggen». Jeg har efterhånden laget en del videoer fra mine fjelløp, men denne fikk overraskende stor oppmerksomhet, kom litt bak på meg, men er veldig gla for det.

Jeg ville ønske at jeg kunne løpe mer om ettermiddagen, men pga. jobb, familie og husbygging, så er det kun et tidspunkt jeg oftest kan løpe i fjellene på, og det er om morgenen før jobb. Det handler veldig mye om selvdisciplin og det har jeg heldigvis fra min tidligere sport bordtennis, som jeg spilte på topp plan inntil for 5-6 år siden.

Neste uke skal jeg delta i Tromsø Skyrace, mitt første store konkurranseløp, så er utrolig spent på å se hvordan det kommer til at gå.

Gla for at høre at jeg har en trofast leser 🙂

Svar

Skriv en kommentar