Hjem Fjelløp Finnsæterkollen og stiløping i en vakker dal

Finnsæterkollen og stiløping i en vakker dal

av Kenn Løkkegaard
Løper inne i en dal på Hadseløya

I dag kombinerte jeg en liten topptur med løp på tekniske stier inne i en utrolig vakker dal på Hadseløya. Jeg startet med å løpe langs Teiganvatnet på herlige stier, som varierte i sværhetsgrad. Det var både lette og vanskelig partier, som for meg gir en helt perfekt trening. Det gjør at jeg både har tid til å slappe litt av og nyte omgivelsene, og samtidig fokusere på min trening i de tekniske partier, hvor jeg må konsentrere meg utelukkende om mine steg.

Dalen

Oftest starter fjellturene rett på og hardt. Startpunktet er oftest ved «foten» til et fjell, hvilket gjør at starten blir litt brutal i den forstand at det går oppover med en gang. Dvs. jeg faktisk «varmer opp», mens jeg løper oppover mot toppen. Det er først når jeg kommer meg opp til toppen at det blir mere flatt. Av og til savner jeg en start med 2-3 km. i terrenget og på stier, hvor det selvfølgelig går opp og ned, innen det for alvor går oppover.

Jeg har sagt det tidligere, men området rundt Teiganvatnet er en fantastisk lekeplass. Her har jeg også mulighet for å løpe på små stier rundt sjøene og inne i dalene. Jeg er ikke noen motbakke spesialist, men ser meg selv som en langdistanseløper. Derfor må jeg trene på begge dele.

Lykkerus - vakker dal på Hadseløya

I dag fulgte jeg så stien så langt jeg kunne inn i dalen på venstre side av sjøene. Selv om stien «opphørte», så fortsatte jeg helt inn i dalen til jeg ca. var i 300 meters høyden og snøen kom. Nå sto jeg med Nonstinden på min venstre side og Lamlitinden på min høyre side. Å være omgitt av fjell på denne måte er en utrolig opplevelse, og en boost av lykke rett inn i kroppen for meg som er så pasjonert. Selv om jeg ikke står på en fjelltopp, så kan det å stå i slike omgivelser være en større opplevelse for meg enn å stå på en fjelltop.

Sluttet av med Finnsæterkollen

Turen inn i dalen og tilbake igjen var ca. 6,5 km., en perfekt distanse og oppvarmning til å fortsette mot en fjelltopp. Jeg løp derfor videre opp til Finnsæterkollen 439 moh. da jeg kom tilbake til «startpunktet».

Selv om jeg følte meg mere fysisk trett da jeg kom tilbake fra dalen, så følte jeg meg mere «varm og klar» for den syre, som møte meg på vei opp til Finnsæterkollen.

Utrolig fornøyd med dagens trening. Blir ikke siste gang jeg kombinere litt stiløp «neden i høydene» innen det går oppover.

Lenke til dagens trening (Movescount): http://www.movescount.com/nb/moves/move156154663

Stiløping inne i dal på Hadseløya

You may also like

Skriv en kommentar