Hjem Fjelløp Målsetting i 2018: 100.000 høydemeter

Målsetting i 2018: 100.000 høydemeter

av Kenn Løkkegaard
Kenn Johannessen-Løkkegaard på Strandheia

I 2018 er min store målsetting å nå over 100.000 høydemeter. I 2017 nådde jeg 78.000 høydemeter, hvilket også er min personlige rekord for et helt år. Ser man på 100.000 høydemeter helt banalt, så er det å løpe, klatre, powerhike 100.000 høydemeter ikke vanskelig i seg selv. Det som er utfordringen er tiden.

Nå står jeg dessverre ikke i den heldige situasjon, at jeg kan leve av å løpe på fjellet og ha det som inntekskilde. My God hvor ville jeg ønske det var slik! Dertil kom jeg for sent igang med denne type sport (er blitt 33 år nå). Men det endrer ikke på min motivasjon eller min hunger etter utfordringer og målsettinger. Målsettinger og personlige utfordringer er viktige for meg, når nå jeg ikke har mulighet for å reise rundt å konkurrere på diverse ultraløp rundt om i verdenen, som de profesjonelle gjør. De personlige målsettinger og utfordringer er med til å motivere meg og utvikle meg til å bli en ennå bedre fjelløper og «friklatre».

Utfordringen er tiden

For å vende tilbake til tiden. Som jeg nevnte er det ikke å løpe over 100.000 høydemeter på 1 år, som er et problem, det i seg selv er lett nok. Men det er derimot å finne tiden til å gjøre det, som er den egentlige utfordring. Jeg har et heltidsjobb, kone, barn og hund i tillegg til min seriøse hobby (som det er blitt).  Familien kommer i første rekke, ingen tvil om det! Elsker å være sammen med familien, og være pappa og mann til de mest fantastiske jenter i verden.

Hadde fjell- og terrengløping vært mitt levebrød, så hadde jeg lett vært over 300.000 høydemeter i året, men slik er situasjonen ikke. Så derfor må jeg være utrolig disciplinert og nøye med min planlegging for å nå dette målet. Og det er nettopp det som er kunsten. Balansegangen mellom jobb, familie, søvn og fjelløping. Det er en grunn til at jeg står opp kl.4:30-5 om morgenen i hverdagen eller går ut etter kl.21 på kvelden. Det er nettopp for å få tid til alt og samtidig dyrke min pasjon.

Har investert i nye truger

Vinterperioden har alltid vært en utfordring for meg, når det kommer til å ferdes i fjellene. Jeg er ikke født med ski på føttene som mange andre norske barn er. Når vinterperioden er 5-6 måneder her i Nord-Norge og det ligger snø i fjellene 2/3 av tiden, så er det begrenset hvor mange høydemeter jeg får i benene i den tid jeg har til rådighet i den periode. Med snø opp til hoften sir det seg selv, at det tar litt lengre tid å komme seg til topps enn i høysommeren og høsten.

Jeg har derfor i år investert i et par nye trugere fra Fimbulvetr. De jeg har kjøpt heter HIKR, og må si de er helt fantastiske! Og det blir jeg ikke betalt for å si, bare så det er sagt. Som sagt de er helt fantastiske! Utrolig komfortable, fleksible og ikke minst lette! Dere kan lese mer om de ved å følge lenkene jeg har lagt ut.

Trugerne har helt sikkert gjort at jeg lettere og raskere har kommet meg til topps. Det har allerede vært en del fjellturer, hvor jeg har møtt andre som har måttet snu pga. dyp snø. Tidligere har jeg vært i «samme båt», men ikke i år! Så jeg kan si, at truger er den beste investering jeg har denne vinter sammen med mine nye stave MTN Carbon S3 fra Salomon.

Status etter 2 måneder

Statusen er pr. 9. mars 30.000 høydemeter. De 10 første uker i 2018 har gått langt over forventningene og ligger faktisk ahead of schedule. Jeg skal gjennomsnittlig løpe ca. 2.000 høydemetre i uken, hvilket gir ca. 20.000 høydemetre etter 10 uker. Men jeg ligger altså på 30.000 allerede! Utrolig fornøyd med det! Hvis jeg kan holde en stabil treningsmengde og fortsette i samme stil hele året, så vil jeg ende på 150.000 høydemeter!

You may also like

Skriv en kommentar