Stiløping ved Teigvatnet på Hadseløya 2

Perfekt avslutning på 17. mai feiringen

av Kenn Løkkegaard

17. mai er Norges nasjonaldag, og hva er ikke mere passende enn å avslutte en fantastisk festdag, med en løpetur i terrenget og på fjellet. Det var i hvert fald det jeg gjorde. Turen gikk som så mange ganger før til fjellområdet ved Teigvatnet på Hadseløya. Mitt nye stamsted til å trene under vårsesongen. I dag fikk jeg også anledning til å teste mine nye terreng sko fra Salomon, hvilket jeg var meget spent på. Skoen heter Salomon S-Lab XA Amphib, og kan leses om og bestilles her.

Har skrevet en liten anmeldelse av mitt første inntrykk av skoen i slutten av innlegget.

Stiløping

Jeg startet med å løpe på stiene til venstre for Teigvatnet og inn i dalen. Alltid en fornøyelse her, hvor jeg virkelig får løpet terrengløp i vakre omgivelser.

Denne kveld var helt nydelig. Det var såpass sent at solen nå sto over Bø og skinte inn i dalen. Det ga et helt fantastisk lys og stemning.

Stiløping ved Teigvatnet på Hadseløya

Kliftra

Etter litt stiløping, ville jeg ha litt flere høydemeter i benene og tok turen opp til Kliftra 550 moh. Synes aldri jeg finner den «riktige» sti opp til toppen, så går som oftest bare den direkte og korteste vei opp. Jeg krysser masser av stier på min vei, men synes at alle bare fortsetter rundt om fjellet og ikke mot toppen.

Må være sauene som elsker å gå rundt om fjellet, frem og tilbake hele tiden uten å gå til topps.

Alt i alt en fin tur på 8 km. og små 700 høydemeter.

Lenke til dagens rute (Movescount): http://www.movescount.com/da/moves/move156964955

Salomon S-Lab XA Amphib

Selv om løpeturen var kort, så fikk jeg allikevel testet den nye sko fra Salomon i litt forskjellig terreng. På hardt, mykt, tørt og vått føre. Mitt første inntrykk er wauw, den får jeg stor glede av. Det er en utrolig lett sko, veier nærmest ingenting. Samtidig har den fantastisk grep under skoen, som minner litt om Sense 6 SG terreng skoen. I tillegg er den mere «myk» i motsatt til mange terrengsko, som kan være litt mere stive i det.

Skoen er designet for de toppidrettsutøver og andre terrengløp entusiaster, som ønsker å være rask og super effektiv både når den er vått og når den er tørr.

You may also like

Skriv en kommentar