Hjem Fjelløp Modell for Swedemount – Photoshoot i Vesterålen!

Modell for Swedemount – Photoshoot i Vesterålen!

av Kenn Løkkegaard
Swedemount Photoshoot Featured - Kenn

For ca. 2 uker siden hadde jeg photoshoot med Sportshopen, hvor jeg skulle være modell for deres svenske merke Swedemount. Location var de nordnorske fjelle i Vesterålen, så da jeg ble spurt av en tidligere kollega om jeg hadde lyst svarte jeg «ja» med det samme. Utover at de skulle ha bilder for Swedemount til katalogen og webshoppen, så ville de også lage et portrett av meg til deres store årlige Magazine, hvor fokuset var fjelløp i Vesterålen. En helt unik sjanse!

De kom torsdag kveld og og reiste igjen mandag. Dvs. vi hadde 3 dager å skyte bilder i. Utover terreng- og fjelløp bildene, så skulle de også ha noen skibilder av meg med deres ski kolleksjon, og familiebilder med outwear kolleksjonen. Her ble både min kone og datter med, så var en utrolig gøy og stor opplevelse for oss alle. Min datter var et prakteksemplar, og man skulle ikke tro at det var første gang hun skulle være barnemodell sånn som hun poserte!

De var 2 representanter fra Sportshopen og en fotograf. De ankom torsdag kveld og bodde på Vesterålen Kysthotell. Jeg kom forbi samme kveld for å hilse på og planlegge dagene sammen med dem. Jeg var vel først hjemme kl.1 på natten.

Fredag var min tanke at vi skulle fotografere på fjelltoppene Urtinden og Blåheia på Hinnøya, begge fjelltopper er lett tilgjengelig med utrolig vakker utsikt. Det endte med at vi fotograferte alt allerede da vi kom til Lille Urtind, da de var kjempefornøyde med location, og ikke syntes at vi trengte å bruke mer tid på å gå lenger opp. Her fotograferte vi terreng- og fjelløp bildene samt ski.

Vi endte med å droppe Blåheia og kjørte direkte tilbake til Vesterålen Kysthotell på Stokmarknes, da vi hadde fotografert alle de outfits som var medbrakt til fredagens shooting.

Utover bildene til Sportshopen kataloget, så skulle det også tas bilder til deres store Magazine, hvor de i år har valgt å lage et portrett av meg og fjelløp i Vesterålen. De bildene kunne være mer fokus på løpingen og omgivelsene enn på de enkelte styles. Vi kjørte derfor avsted kl.17 mot yttersiden av Hadsløya og gikk opp til Finnsæterkollen for å skyte litt fler bilder, både til Magazinet og mer til kataloget. Hele dagen var det nydelig vær, og var utrolig vakkert da vi gikk opp mot Finnsæterkollen, med fjellene rundt oss og Teiganvatnet nede. Akkurat dette område minner litt om fjellene i Lofoten med deres mer dramatiske, klippeaktig og estetiske trekk.

Lørdag ble det fotografert bilder i deres outwear familie kolleksjon. Her var location Årnesan strand. Det ble både tatt bilder ved uværshytte, stranden og ved bålplassen.

Om søndagen var det først fotografering ut på ettermiddagen, da min kone hadde et arrangement hun skulle hjelpe til med. Det utnyttet teamet bak Sportshopen til å ta seg en kjøretur til Henningsvær og oppleve Lofoten på egen hånd. Jeg tok meg i stedet en løpetur på fjellet, så ventetiden ble ikke brukt i sofaen for å si det sånn! Kl.16 tok vi de siste bildene. Igjen var min kone og datter med, og nå skulle det tas bilder av deres trenings kolleksjon. Her var location Sandnes stadion og det grønne område ved skolen. Her ble det til en masse fine autentiske bilder med fjelltopper som kulisse.

Teamet bak Sportshopen og fotografen var utrolig imponert og betatt over, hvor vakkert her er i Vesterålen. Vi hadde kjempeflaks med været med masser av sol og varme alle dagene. Det gjorde bare hele opplevelsen ennå bedre. I tillegg så vi også elg, hare, mus og ørne under fotograferingen, så opplevelsen ble komplett. Kunne ikke ha ønsket bedre forhold og er så glad for at jeg kunne vise dem noen av de mange vakre plasser som finnes her i Vesterålen.

Nå gleder jeg meg til å se det ferdige resultat! Få se bildene i katalogene deres, i deres webshop, på sosiale medier og ikke minst reportasjen med artikkelen og de storslåtte bildene i deres store Magazine. Det er vel nok det jeg ser mest frem til, Magazinet. Hvem vet, kanskje kommer jeg til å henge på store posters i gatebildet i Sverige. Morsom tanke. Hvis det skjer, så skal jeg prøve å få tak i bilde av det og dele med dere.

Her er litt bilder fra photoshoot dagene:

Sminket før fotografering på Lille Urtind om fredagen.

Sminket før fotografering på Lille Urtind om fredagen.

Swedemount photoshoot - Location: Lille Urtind

Location: Lille Urtind

Fornøyd med fotograferingen på Lille Urtind.

Fornøyd med fotograferingen på Lille Urtind.

Swedemount photoshoot

Location: Årnesan

Location: Finnsæter på Hadseløya

Location: Finnsæter på Hadseløya

Location: Finnsæterkollen

Location: Finnsæterkollen – Linnea og jeg på vei opp.

Location: Finnsæterkollen

Location: Finnsæterkollen

Location: Finnsæterkollen

Location: Finnsæterkollen

You may also like

Skriv en kommentar