Bjergtoppe i Bodø

Planer om bjergtur i Bodø

av Kenn Løkkegaard

I sidste weekend besøgte jeg og min kone et nært vennepar i Bodø, i forbindelse med at vores hund skulle til dyrlægen. Jeg havde som altid mit løbetøj med i tilfælde af, at der ville blive lejlighed for en tur i bjergene sammen med min gode ven Sveinung. Desværre blev det ikke til nogen bjergtur, men jeg fik dog set lidt af hvad Bodø har at byde på, når det kommer til topturer.

Selv om Bodø er en forholdsvis stor by, så er den omgivet af tætliggende bjerge som er højere end de vi har her i Vesterålen. Der var især to bjergtoppe jeg havde lyst til at løbe på, og de kunne let ses fra deres lejlighed. Den ene top går op i en stejl spids og er ca. 1000 moh., hvor det andet bjergs top(pe) er formet som en blomst på toppen, som en tulipan når den er sprunget ud. Det er også derfor jeg skrev «toppe», fordi det er en top med masser af toppe, som det kan ses på billedet.

Planen er at vi tager turen op på disse bjergtoppe, hvis jeg får anledning til at rejse til Bodø igen i løbet af sommeren. Det er virkelig en tur jeg kunne tænke mig, så krydser fingrer for at det bliver muligt.

Kenn på færge

Nyder udsigten fra færgen.

Udover selve opholdet i Bodø, så var køreturen på ca. 6 timer hver vej til og fra Bodø en oplevelse i sig selv. Du kører på små snørklede veje, der snor sig igennem bjerglandskabet fra start til slut. Jeg følte at jeg kørte rundt i paradis, havde bare lyst til at stoppe hele tiden og tage den ene bjergtop efter den anden. Undervejs måtte vi også med en færge, som tog ca. 1 time, og her brugte jeg anledningen til at gå ud på dækket og nyde udsigten til at alle bjergene. Fra færgen kunne jeg også se hen til det bjerg som kaldes Norges nationale bjerg, husker ikke navnet på bjerget, men kan genkendes pga. dens helt specielle ”ansigtstræk”.

Så alt i alt fik jeg et rigtigt positivt indtryk af bjergområdet ved Bodø, så håber som sagt at jeg får anledning til at komme ud og opleve det.

You may also like

Skriv en kommentar