Hjem Trailløb Planlægger nyt bjerg eventyr på Hinnøya

Planlægger nyt bjerg eventyr på Hinnøya

av Kenn Løkkegaard
Blåheia-trailløb-nyt-bjerg-projekt

Jeg har i det sidste løbet en del på bjerget Blåheia 770 moh. før arbejde, som ligger på Hinnøya overfor Sortland med grænse til Sigerfjorden. I morges var jeg igen på Blåheia for at træne mig op til Tromsø Skyrace, som er søndag i næste uge. Men jeg var også på Blåheia for at planlægge mit næste lidt større bjerg eventyr, næst efter min «Sandnes-Sortland over bjergene på tværs af Langøya»-projekt.

Fra Blåheia løb jeg på bagsiden af bjerget for at se om der var sti, eller anden mulighed for at komme videre over på næste top, og det var der! Min plan er at løbe til toppen af Blåheia, fortsætte nedad på bagsiden og videre over til det som kaldes «Tverrfjellet» via en ret luftig «hesteryg» med masser af klipper/sten, og herfra til mit mål Trolldalstinden længere nordpå. Jeg har ikke kunnet finde højderne på disse bjergtoppe på kort, men ser ud til at have nogenlunde samme højde som Blåheia, måske lidt højere. Selvom Trolldalstinden er mit mål, så må jeg også hele vejen tilbage, og det er netop distancen, det teniske landskab og det ukendte som bliver min udfordring.

På billedet øverst i indlægget ses bjergtoppen af det som kaldes Tverrfjellet. Kan ikke vente med at tage turen, men næste uge er måske ikke ugen at gøre det i, eftersom Tromsø Skyrace er om søndagen. Jeg har bare sådan lyst til at tage turen nu, men er bange for at ruten bliver for fysisk hård, til at kroppen når at blive 100% klar til Tromsø Skyrace.

Distance: 9,33 km. | Højdemetre: 761 moh.

Blåheia-thumbs-up-trailløbBlåheia-trailløb-nyt-bjerg-projekt

Blåheia-højdeprofil-nye-bjerg-eventyr Blåheia-løberute-nye-bjerg-eventyr

You may also like

Skriv en kommentar