Hjem Fjelltur En rolig vandretur til Lauklitinden 460 moh.

En rolig vandretur til Lauklitinden 460 moh.

av Kenn Løkkegaard
Lauklitinden med utsikt til Hinnøya

I dag ble det tur til Lauklitinden 460 moh. Planen var egentlig å gå helt opp til Storbåtsegga, men valgte å snu ved Lauklitinden pga. kulden og den økende vindstyrke.

Jeg hadde besluttet meg for en rolig tur i den forstand at jeg ikke ville gå «all-in» fysisk, men i stedet holde et stabilt «langsom» tempo og kose meg i dag.

Plan B – musikk!

Det ble en rolig fjelltur, men må innrømme at begynte å tvile på om jeg gad dette allerede etter 200 meter fra bilen. Inn til nå hadde jeg gått 200 meter i snø til knærne på 5 min, og det var i flat terreng! Allerede her visste jeg at det ville bli en «kamp» med meg selv. Jeg hadde forberedt meg mentalt på at det ville være mye snø, men selv om man forbereder seg på best mulig måte, så er det ikke alltid man klarer å gjennomføre. Dagen før hadde jeg vært rundt i diverse sportsbutikker for å høre, om det var noen som hadde trugere igjen, men alt var dessverre utsolgt.

Når man starter en fjelltur kl.6:30 om morgenen etter å være stått opp kl.5 på en lørdag, så gir man ikke opp så lett. Fordi jeg visste at det kunne bli en mental utfordring, så hadde jeg forberedt en plan B for å få energien og motivasjonen opp fra start. Jeg kjenner meg selv så godt nå, at jeg vet at jeg ofte synes starten er den verste, især om vinteren. Jeg skal bare igjennom de første 30-40 min. og når jeg «rammer» høydene og utsikten, så forsvinner al den negative energi jeg har kjempet med inn til da.

Plan B i dag var noe jeg faktisk aldri har gjort før i min tid som fjelløper, og det var å ha med meg musikk!  Men i dag hjalp det meg faktisk helt vilt! En god omgang deep house musikk i litt over en times tid, var det der skulle til. Jeg kom meg opp til Kleksura, og deretter gikk det som en lek.

Personlig liker jeg ikke å høre på musikk under mine fjellturer, da jeg elsker å «høre på naturen». Men i dag gjorde jeg et untakk, og det funket!

Snudde ved Lauklitinden

Da jeg kom til Lauklitinden 460 moh. hadde jeg gått i 2 timer i dyp snø. Det var kaldt og vinden var blitt sterkere. Jeg frøs og føttene mine var kalde, så kalde at jeg begyndte å miste følelsen i dem. Jeg bestemte meg derfor å snu, selvom jeg ikke var kommet meg til Storbåtsegga 638 moh.

Står på Lauklitinden

Lauklitinden 460 moh.

Utsikten til Hadselbrua fra Lauklitinden.

Utsikten til Hadselbrua fra Lauklitinden.

Vanligvis er Lauklitinden for meg mere noe jeg passere på vei mot «riktige» fjelltoppe, men i dag brukte jeg faktisk tid ved «posten» før jeg snudde. Utsikten fra Lauklitinden må ikke undervurderes, som dere selv kan se på bildene mine. Her får man en flott og vakker utsikt både mot Hadseløya og Hinnøya. En flott tur for de som ikke klarer en lengre fjelltur til fots.

Lenke til turen (Movescount): http://www.movescount.com/nb/moves/move149609018

You may also like

Skriv en kommentar