Hjem Fjelløp Slo personlig rekord 3 ganger på 3 dager!

Slo personlig rekord 3 ganger på 3 dager!

av Kenn Løkkegaard
Løper opp til Hallartinden

Motbakkeløp har aldri vært min spesialitet, og har også vært grunnen til at jeg ikke stilt til start ved så mange motbakkeløp de siste 4 årene. Jeg prøver hele tiden å planlegge mine fjellturer slik, at det er flere fjelltopper på ruten. Dog skjer det at det er lite med tid i hverdagen, og så blir det ofte kun tid til å løpe en fjelltopp. Fra min hoveddør til toppen av Hallartinden er det kun 4 km., så jeg løpetrener ofte på dette fjellet i hverdagen. Hallartinden har også sitt eget motbakkeløp som heter Hallartinden Max.

Jeg har faktisk kun løpet Hallartinden Max 1 gang og det var tilbake i 2015, men løper vel fjellet 30-40 ganger i løpet av året.

I år, etter vinterens harde trening, tenkte jeg at ville prøve meg å komme under de 30 minutter, som jeg av en eller annen årsak har hatt det vanskelig med. Bare for å teste meg selv og se hvor langt jeg har «rykket» meg siden 2015. Som tidligere nevnt er jeg ikke motbakke spesialist, men mere en lang distanse (ultra) løper.

Slo min personlig rekord!

For ca. 2 uker siden ville jeg gjøre et forsøk, og løp til toppen i tiden 29m33s. Følte stadig at jeg hadde overskudd og mer og gi av da jeg nådde toppen. Da jeg 3 timer senere fikk mulighet for å springe meg en tur til, besluttet jeg meg for å løpe Hallartinden en gang til. Det var egentlig ikke meningen jeg ville prøve å slå min rekord selv samme morgen, men da jeg gikk igang med å løpe føltes benene super friske og var ikke noe tegn på tretthet. Det overrasket meg litt, så jeg besluttet meg for å gjøre et nytt forsøk på å slå min rekord.

Jeg nådde toppen i tiden 27m44s! Jeg var meget overrasket over, at jeg så kort tid etter kunne slå min rekord med nesten 2 minutter! Helt fantastisk!

2 dager etterpå gikk jeg etter å slå rekorden igjen, og løp til toppen i tiden 27m38s! Utrolig deilig å se at min trening gjennom vinteren har båret frukt. Føler mye sterkere enn tidligere. Vil nesten si at jeg føler meg i mitt livs løpeform!

Hvis det er noen som er interessert i å løpe motbakkeløpet Hallartinden Max i år, så er det den 30. juni og dere kan melde dere på her.

Står på toppen av Hallartinden.

You may also like

Skriv en kommentar