Home Fjelløp Storbåtsegga 638 moh. – vakker solnedgang!

Storbåtsegga 638 moh. – vakker solnedgang!

by Kenn Løkkegaard
Storbåtsegga 638 moh. - solnedgang

Igår kveld så jeg solnedgangen fra fjelltoppen Storbåtsegga 638 moh, og hvilket syn det var! Turen opp til toppen tok dobbelt så lang tid enn vanlig pga. den dybe snø, og det var tider hvor jeg seriøst overveiet å snu! For bare et par uker siden vurderte jeg om jeg skulle kjøpe et par truger til å ha på føttene, da det er så hårdt å gå opp når hvert skritt jeg tar går igjennom snøen, så jeg har snø til kneene. Det er både utrolig hårdt og ikke minst utrolig langsommelig å komme frem, og er det en ting jeg ikke har så er det tid i hverdagen på kvelden. Jeg må rask opp og rask ned. Her ønsket jeg virkelig at jeg hadde investert i et par truger! Igår kveld var en av de kvelder, hvor jeg virkelig måtte kjempe for å nå toppen og hjem igjen innen det ble for sent – må komme hjem i ok tid, så jeg kan få min nattesøvn og vær frisk og klar i hodet til jobb neste morgen.

Men tro meg, da jeg kom til toppen var det, det hele verdt! Jeg kom i akkurat tids nok til å få med meg solnedgangen innen solen forsvant ned bak fjelltoppene i horisonten. Det var meget spesielt, for i første omgang var solen gjemt bak fjelltoppen Småtindan 677 moh. Etter noen få minutter begynte solen å titte frem, og det var magisk!

Distanse: 9,76 km. | Høydemetre: 724 m.

Storbåtsegga høydeprofil

Storbåtsegga høydeprofil

Vandrer til fjeltoppen Storbåtsegga

Vandrer til fjeltoppen Storbåtsegga

Mot fjelltoppen Storbåtsegga 638 moh.

Det var med tunge skritt mot toppen.

Endelig grønt og fast underlag

Endelig grønt og fast underlag

Storbåtsegga 638 moh. - solnedgang

Storbåtsegga 638 moh. – solnedgang

Skriver meg inn i turboka.

Skriver meg inn i turboka.

Storbåtsegga - udsikt ut over Eidsfjorden.

Storbåtsegga – udsikt ut over Eidsfjorden.

I ingen manns land - fjell

I ingen manns land.

You may also like

Leave a Comment