Hjem Fjelløp Til Ol-Hansatinden ilage Edvard

Til Ol-Hansatinden ilage Edvard

av Kenn Løkkegaard
Edvard og jeg på Ol-Hansatinden.

For en liten måneds tid siden, tok jeg turen til fjelltoppen Ol-Hansatinden på Langøya ilage Edvard. En sprek motbakkeløper fra Tromsø, som ble nr.15 ved årets Blåmann Vertical, hvor noen av verdens beste motbakkeløpere deltok.

Hyggelig selskap

Det er ikke ofte jeg er på fjelltur med andre, da jeg av private årsaker må ta turene på fjellet på alle mulige rare tidspunkter av døgnet. Men når sjansen melder seg, så prøver jeg så vidt det er mulig å få en fjelltur ilage andre fjell entusiaster. Turen til Ol-Hansatinden 655 moh. var en hyggelig tur, hvor vi fikk snakket en masse underveis i roligt tempo.

Edvard er mest kjent med Hallartinden 530 moh., så tenkte det var lurt å introdusere ham for en av de fineste løypere vi har her i Vesterålen (som jeg vet av).

Leker bak Ol-Hansatinden

Imponeret

Edvard var veldig imponeret over både løyperen og de vakre omgivelser. Han fortalte at fjellene i Tromsø er utrolig vakre, men mesteparten består av sten og svært vanskelig terreng. Han likte sti terrenget her, og sa det også var godt egnet for mountain bike kjøring. Han har tidligere kjørt mountain bike på elite nivå, så kan forestille meg at han likte å teste ut løperen her med litt ekstra fart på.

Hele fjellturen tok ca. 3 timer, men hertil skal det sies at vi holdte litt lange pauser, især på Ol-Hansatinden ble det til litt snakk og peking. Ser vi utelukkende på tiden hvor vi var på farten, så tok turen 2 timer og 10 min.

Lenke til workout (Movescount): http://www.movescount.com/moves/move126450528

Springer på ryggen til Dalbotntinden.

Springer på ryggen til Dalbotntinden.

Ol-Hansatinden høydeprofil

Ol-Hansatinden høydeprofil

You may also like

Skriv en kommentar