Hjem Fjelløp Tøff tur opp til Kleksura

Tøff tur opp til Kleksura

av Kenn Løkkegaard
Interval løp opp Kleksura.

Det ble en tøff tur opp til Kleksura i snø opp til hoften. Planen var egentlig å komme meg så langt opp mot Storbåtsegga 638 moh. som mulig, men det oppga jeg fort da jeg så hvor mye snø som lå på fjellet. Det tok meg 48 min. å komme meg opp til Kleksura som kun er litt under 300 moh. Samme tid som jeg vanligvis bruker for å komme meg helt opp til Storbåtsegga om sommeren.

Står og ser mot Storbåtsegga.

Står og ser mot Storbåtsegga.

Snø opp til hoften og 145 i puls

Fra bilen og opp til Kleksura lå det sinnsykt mye snø, og gikk flere ganger med snø opp til hoften. På et tidspunkt lå jeg med 145 i puls bare av å gå opp av fjellsiden, det har jeg ikke prøvd før!

Det var fantastisk god trening, men kom meg jo ikke helt så langt som jeg hadde håpet på. Men noen ganger må man også nyte de korte turer i stedet for å tenke på hva man ikke fikk nådd. Det er begrenset hvor langt jeg kan komme om vinteren, når jeg kun har ca. 2 timer til rådighet. Man må få det beste ut av det.

Lek i snøen

I stedet for å fortsette et kvarters tid til etter Kleksura, så besluttet jeg meg for å bli og «leke» i snøen som jeg kalder det. Med det mener jeg kjøre interval løp opp og ned i det spor jeg har laget på vei opp. På den måte får jeg løpet mere og pulsen kommer helt opp å ringe.

Interval løp opp og ned Kleksura.

Interval løp opp og ned Kleksura.

Full fart ned

Etter litt tid med interval løp på toppen, så var det igjen tid for å komme seg ned. Vanligvis er det den «lette» del av turen, men jeg skal love dere for at det var hardt! Det var like tungt å springe ned som å gå opp. Snøen var så dyp, at jeg måtte bruke massevis av krefter bare for komme meg opp of frem igjennom snøen. Men artig var det!

Jeg legger opp en video veldig snart fra turen ned fra Kleksura her på bloggen.

Lenke til workout: http://www.movescount.com/nb/moves/move144259137

You may also like

Skriv en kommentar