Hjem Fjelløp Vintersesongen er skutt igang!

Vintersesongen er skutt igang!

av Kenn Løkkegaard
Kenn Løkkegaard med staver på Hallartinden

I begynnelsen av 2018 investerte jeg i et par staver, som jeg kunne springe med i snøen når jeg var på fjellet. Det ble en stor suksess for meg rent treningsmessig, så de ble fast utstyr på mine fjellturer under hele vinteren frem til slutten av april måned.

I forbindelse med at snøen nå er begynt å falle igjen og bli liggende på fjellet i over 200 meters høydene, så tok jeg frem stavene igjen. Igår kveld var så min første tur med stavene etter sommeren/høst sesongen, hvilket for min del betyr at vintersesongen nå offisielt er skutt igang. 

Staver er gull verd

Egentlig liker jeg å ha med minst mulig, når jeg er ute å springe på fjellet. For meg handler om å være så «lett» som mulig, og kun ta med det absolutt mest nødvendige. Men etter noen år med lange vintermåneder og tunge treningsøkter i snøen begynte jeg å bli litt lei. Så i starten av 2018 bestemte jeg meg for å investere i et par truger og staver, for å gjøre det lettere for meg å komme til topps. Det skulle vise seg å være gull verd!

Stavene er fantastiske i motbakken, og er med til å holde min pace oppe, selv i snøen. Og så er det også helt fantastisk å merke at hele kroppen «arbeider» under økten og ikke kun benene. Det gjør at det blir en trening for hele kroppen, og det liker jeg! Stavene er også med til å avlaste benene, og det gjør at jeg kan kjøre lengere økter med høyere tempo.

På nedløpet er stavene også helt geniale. Jeg har vært plaget med løperkne (runner’s knee), men her hjelper stavene med å dempe de harde støtt knærne får hver gang jeg treffer bakken på vei ned. I tillegg er stavene utrolig nyttige til å holde balansen, når du løper ned av fjellet i snøen.

Kenn Løkkegaard på vei opp til topps - Hallartinden

Off-season

Etter en fantastisk terrengløp sesong (mai-oktober), beveger vi oss nå inn i vinterperioden og mørketiden som er off-season for min del. Det betyr at jeg trapper litt ned på å springe på fjellet, og flytter en del av min trening inn i trenings senteret. I vintermåndene trener jeg mere styrketrening enn kondisjonstrening, for å bli ennå sterkere og «bygge på» i muskulaturen. Det blir en del core-trening i den perioden.

Under høysesongen har jeg dessverre ikke hatt tid til å oppdatere bloggen med alle mine fantastiske opplevelser, og har måttet prioritere å dele bilder og video på de sosiale medier i stedet for. Her i lavsesongen får jeg litt mere tid og planen er at jeg skal legge ut mange av de fantastiske opplevelser jeg har hatt, oppturer som nedturer.

Jeg gleder meg utrolig meget til å dele både bilder og video, men også det å kunne fortelle mere fra turene enn det som har vært mulig via de sosiale medier. Sideløpende med det vil jeg også prøve å få tid til å ligge ut her og nå fjellturer under vintersesongen 2018-19.

Lenke til de staver jeg bruker: Salomon MTN Carbon S3

You may also like

Skriv en kommentar