Om meg

av Kenn Løkkegaard

Jeg er 33 år og har tidligere spillet bordtennis på meget høyt nivå, som jeg stoppet med da jeg flyttet til Nordnorge i 2012. I min bordtennis karriere nådde jeg å spille i den beste divisjons rekke i Danmark, Norge og 1.divisjon i Sverige. Igjennom min tid som bordtennis spiller har jeg reist en del og spillet diverse turneringer i Europa og på treningsleir i Kina tilbake i 2006. Jeg satset 100% på sporten og det har vært med til å forme min aktive livsstil, og innstilling til å nå de mål jeg setter for meg. Jeg er derfor meget disiplinert og et stort konkurransemenneske.

Vondt i kroppen av asfalt

Da jeg flyttet til Nordnorge var det ikke mulig å fortsette med å spille bordtennis, så jeg søkte derfor etter en annen type sport som kunne ha min interesse. Det ble til en del innebandy sammen med venner og familie. Jeg har alltid synes bra om løping for å holde meg i form ved siden av sporten. Dessverre begynte jeg i 2013 å få vondt i venstre fot/skinneben etter løping på asfalt, og måtte ofte holde 1-2 ukers pause etter en økt med løping på asfalt.
Jeg måtte derfor tenke ut av boksen og det var her terreng- og fjelløping kom inn i bildet. Naturen og skogsstiene med det «myke» ujevne underlag gjorde, at jeg ikke lengre fikk vondt etter en løpetur.

Siden den første løpetur i terreng har min interesse gradvis blitt større og større. I dag kombinerer jeg terreng- og fjelløping, og er i dag blitt en livsstil, en pasjon for meg ved siden av familielivet. Vesterålen er et paradis, en perle for en terrengløping med dens unike fjellandskap som er skreddersydd for sporten. Det er en fornøyelse, en ren nytelse å løpe i disse vakre omgivelser. Ikke én fjelltur er den samme, aldri!

Min bakhage som treningsplass

Jeg er bosatt på den sørlige del av Langøya med fjellet Hallartinden som min «bakhage». Dette fjellet er derfor også min faste treningsplass i hverdagen, når det ikke er tid til å ta på lange fjellturer. I helgen derimot søker jeg mot nye fjelltopper med nye utfordringer, og kjører ofte timer for å komme til et nytt spennende område som jeg kan utforske.

Mitt helt store forbilde innen terreng-, ultra- og fjelløp er Kilian Jornet. Han anses for å være den beste i verden, alt han stiller opp i vinner han. Han er en kjempe inspirasjon for meg.

Fjelløping på Hinnøya - Kenn Løkkegaard