Lofoten High5 Svolvær - løpere på vei opp

Slik lykkes du med gjennomføringen av terrengløpskonkurranse

av Kenn Løkkegaard

Når du først har blitt bitt av basillen og trener mye ute i fjell og terreng, tar det ikke lang tid før du ønsker å delta i en konkurranse. I løpet av året arrangeres det mange motbakkeløp og terrengløp over hele Norge. Et av de aller mest populære er Lofoten High5 Solvær.

Om Lofoten High5 Solvær

Under denne konkurransen kommer du innom fem fjelltopper som alle ligger rundt Svolvær. Løpet går av stabelen i september og byens torg er både start og mål for de mange deltakerne. Selve løpet er inndelt i fire ulike klasser:

  • High5 Competition (konkurranseklasse) tar deg med til toppene Fløya, Blåtinden, Tuva, Kongstinden og Tjeldbergtinden. Turen er cirka 20 km lang.
  • High5 Hiking tar deg med på den samme turen, men her er det ingen tidtaking.
  • High2 (familieklasse uten tidtaking) tar deg med til de to toppene Tjeldbergtinden og Kongstinden.
  • High3 (trimklasse uten tidtaking) tar deg med til de tre toppene Fløya, Blåtinden og Tuva.

Forberedelser før løpet

For å delta i et fjelløp bør du både ha utholdenhet og gode fjellferdigheter. Dette er med andre ord ikke løpene du melder deg på etter en uke som mosjonist i byen. Den siste uken før et løp handler det mest om å vedlikeholde den gode formen du har trent deg til. Det er viktig å slappe av og samle overskudd. Det kan være en god idé å se en kamp med favorittlaget og spill på nettet. Følg med på hva som rører seg innen fotballen, så får du tankene over på noe annet enn konkurransen du snart skal være med i.

På dagen for løpet bør du spise en god frokost to timer før du skal ut i felten. Spis mat som gir deg energi og som ikke er vanskelig å fordøye. Havregryn eller grøt er et godt tips. Det er også viktig å ikke drikke for mye vann.

Lofoten High5 Svolvær - Kenn Løkkegaard

Smarte påkledningstips

  • På beina bør du ha lette terrengsko med en såle som sørger for at du ikke sklir selv om underlaget er vått eller sleipt.
  • Ikke kle deg for varmt, slik at du blir overopphetet mens du løper. Teknisk trøye med enten korte eller lange ermer er et godt valg. En tynn løpejakke som er vind- og vanntett er greit om det er dårlig vær.
  • Hansker og buff kan være smart dersom det er litt kjølig.
  • Løp i shorts eller tights. Velg det som passer deg best. Bruk truse eller tettsittende boksershorts under tightsen.
  • Test alltid det antrekket og de skoene du har tenkt å bruke på konkurransedagen under noen turer i skog og mark.
  • Smør vaselin på steder der du er utsatt for gnagsår.

Under selve løpet

Pass på at du drikker vann ved hver eneste drikkestasjon. Det er som regel ikke nødvendig å ta med sin egen drikke, da disse stasjonene kommer forholdsvis tett. Ikke legg fokuset på de andre deltakerne, men vend fokuset innover. Da oppnår du den gode flyten som gjør at du kommer deg gjennom hele løpet.

You may also like

Skriv en kommentar