Gleden ved å trene ute i terrenget

Gleden ved å trene ute i terrenget

av Kenn Løkkegaard

Å være aktiv er viktig for helsen, og selv om det finnes mange flotte treningssentre er det lite som slår det å være aktiv ute i naturen. Spesielt når vi bor i Norge og er omringet av flott natur på alle kanter. Å gå tur i fjellet eller i marka er en populær syssel for mange, men i de senere årene har også det å løpe ute i terrenget blitt en populær treningsform.

Mange fordeler med å løpe i terreng

Løping er en fin aktivitet som passer de fleste. Ikke er det nødvendig med så mye utstyr heller, annet enn et par gode sko og behagelige klær. Dog kan det å løpe på asfalt være krevende for kroppen, og spesielt er det ankler, knær og hofter som kan lide av den harde belastningen. Svaret er derfor å løpe ute i terrenget.

Å ta en treningstur i fjellet eller i skog og mark gir ikke bare kroppen et godt underlag å løpe på. Det er også bra for deg rent mentalt. Ikke bare får du trent kroppen, men du får også frisk luft og en vakker naturopplevelse med på kjøpet. En stresset hjerne har nemlig svært godt av fuglesang, synet av trær og klukkingen fra bekken.

Start forsiktig

Dersom det å løpe ute i terrenget er nytt for deg, er det en god idé å ikke starte med å løpe opp et bratt fjell. Begynn med litt flatere terreng og øk så vanskelighetsgraden etter hvert som du blir i bedre form. Gled deg over naturen og det faktum at mykere og mer variert underlag gir sterkere kropp og færre skader.

Når du så kommer hjem etter en deilig tur ute i naturen, kan du med god samvittighet slenge deg ned i sofaen. Kanskje TV-en viser en kamp eller konkurranse innen din favorittsport? For å gjøre kampen ekstra spennende kan man plassere en oddsinnsats på sin favoritt. De fleste bettingselskaper har et stort utvalg av sporter du kan tippe på og flere tilbyr deg også å tippe på programmer som Farmen.

Løp i terrenget og opplev Norge

Dersom du ønsker å utfordre deg selv ved å delta i et terrengløp, finnes det mange av disse i Norge. Å løpe i fjellet og over fjelltopper har vokst så mye i popularitet at det har dukket opp mange løp over hele landet.

  • Sans Senja Skyrace går over hele 25 km i lett terreng. Sanker du høydemetere får du med deg hele 2 800 av dem. Starten går ved Fjordgård i Senja og målgang er ved Husøy.
  • Hornindal Rundt er et annet populært løp, som tar deg med til ulike fjelltopper i Hornindal mellom Jotunheimen og Nordsjøen. Løypa er på hele 75 km og du kan ikke bruke mer enn 30 timer.
  • Lofoten High5 Svolvær starter på torget i Svolvær og på turen skal du bestige hele fem topper. Synes du dette blir for mye, arrangeres det også en kortere variant der kun to av toppene er inkludert.
  • Fanaråken Opp er et terrengløp på 8,4 km som tar deg med opp til Nord-Europas høyest beliggende turisthytte, Fanaråken.

Da gjenstår det kun å knyte på seg skoene og komme seg ut i naturen!

You may also like

Skriv en kommentar