To ganger over Storheia med Jens August

av Kenn Løkkegaard

For en uke siden var jeg på løpetur med Jens August, en ny terrengløper «i byen» som flyttet til Stokmarknes for 2-3 måneder siden. Vi møttes dog først for 2 uker siden ved en tilfeldighet på det lokale treningssenter, hvor vi kort snakket om vår felles interesse for terreng- og fjelløping. Det er alltid fantastisk å møte andre personer, som deler den samme interesse innen terrengløping som meg. Et terrengløp fellesskap som stille og rolig vokser seg større og større her i Vesterålen.

2 ganger over Storheia

Første tur sammen til fjells ble 2 turer over Storheia 504 moh. Det var fallet nysnø dagene opp til søndagen, så fjellandskapet var hvit, vakkert og litt glatt. Jeg hadde i dagens annledning tatt på meg Speedspike skoene fra Salomon for første gang denne høsten/vinter. De passet perfekt til forholdene, da de både har godt grep i snøen og pigge hvis det skulle gjemme seg litt is under snøen.

Vi tok den korte og bratte stien opp til Storheia (fra fotball stadion), og løp videre ned fordi Ørnhytta og opp til Ørnheia. Derfra løp vi ned via Trolldalsaksla/Jørnlia og fulgte lysløperen rundt til baksiden av Storheia. Det var lenge siden jeg hadde løpet denne rute, og var til tider vanskelig å finne stien i skogen pga. snøen.

Vi kom oss rundt fjellet til den store grusveien, som gikk tilbake til Ørnhytten og videre opp til Storheia fra Melbu siden. Vi løp opp til Storheia igjen med tunge ben, innen turen gikk ned samme veien som vi startet.

Alt i alt en fantastisk første løpetur med Jens August, som bød på klassisk nordnorsk vær med litt vind og snø. Til turen hadde jeg på meg min nye løpejakke Bonatti Pro fra Salomon, som jeg gir en liten anmeldelse av nedenunder.

Kenn Løkkegaard med Salomon Bonatti Pro løpejakke

Test: Salomon Bonatti Pro løpejakke

For 2 uker siden fikk jeg tilsendt den nye løpejakke Bonatti Pro fra Salomon i blå/turkis farge. Hadde spesielt gledet meg til å få fingrene i nettopp denne løpejakke, da den passer helt perfekt til de nordnorske værforholdene vi har i høst/vinter sesongen.

Har etter 2 uker fått testet jakken i skikkelig ruskevær, hvor forholdene har vært sterk vind med hagl, regn, snø og temperaturer under frysepunktet. Jakken har vært helt fantastisk å ha på under alle fjellturene, og har fungert helt perfekt etter forholdene. Når vinden med hagl og «is-snø» har pisket meg i ansiktet, har jeg hatt trukket hetten på. Hetten har en perfekt passform, som gir deg god beskyttelse mot vær og vind, samtidig med at den har god bevegelighet.

Jeg har hatt to tynne overdele på under jakken på fjellturene, og det holdte meg god og varm underveis. På den måte kunne jeg alltid ta et enkelt plagg av, hvis jeg fikk det for varmt.

I tillegg til at løpejakken er utrolig lett og har god bevegelighet, så er den vannavvisende som gjør at du holder deg tør på turen. Nettopp det er viktig på fjellturer, hvor det regner eller snør, så ikke kroppen bruker for mye energi på å holde den varm i takt med at kroppen blir nedkjølet fordi du er våt og kald.

Du finner løpejakken jeg har testet og mange andre tilsvarende her hos Bikester.

You may also like

Skriv en kommentar