Litt av Sandnes-Sortland ruten fra 2016

av Kenn Løkkegaard

Her er en kort video fra en treningstur tilbake i mars 2018, som viser noe av Sandnes-Sortland ruten fra 2016. Sandnes-Sortland ruten på 42 kilometer over 13 fjelltopper, var et prosjekt jeg gjennomførte i 2016. Et personlig prosjekt som jeg hadde brukt 1,5 år på å planlegge. Dere kan lese mere om Sandnes-Sortland turen i et tidligere innlegg her: Et sant fjelleventyr på Langøya – 13 fjelltopper.

Jeg løp ruten i sommersesongen, men i videoen får dere se fjellandskapet om vinteren. Dette område på den sydlige delen av Langøya, er et sted jeg elsker å trene i. Her er det fjell på opp til 750 meters høyde, med fantastiske fjellrygge og gode stier å løpe på.

Fjellene rundt Gryttingsdalen – en stor lekeplass

Jeg pleier å kjøre til Grytting og starte min tur fra Gryttingsdalen og videre opp til enten Jubelbakktinden 700 moh. eller Forsvasstinden 649 moh. avhengig av hvor mye tid jeg har. Oppe i høydene har jeg mulighet for å løpe til Skata 743 moh. eller Breielvtinden 749 moh. Eller jeg kan ta alle 4 fjelltopper i en kjør, mulighetene er mange!

Og det beste av alt. Jeg bor kun 10 minutters kjøring til dette vakre sted. Når jeg kommer ned igjen i Gryttingsdalen fra min treningsøkt, så har jeg muligheten for å hoppe i Gryttingsvatnet for å kjøle litt ned på de varmeste dager. Alt imens jeg er omgitt av fjell. Denne følelsen er helt utrolig, og anbefaler det på det varmeste hvis dere har tid og lyst.

At området inne i Gryttingsdalen er populært, ses tydelig på alle de hytter som ligger inne i dalen. En vakker lille idyllisk oase!

You may also like

Skriv en kommentar