Droneopptak fra Storbåtsegga 638 moh.

av Kenn Løkkegaard

Her er et droneopptak fra Storbåtsegga 638 moh. tidlig søndag morgen siste helg. Jeg og Jens August sto op kl.5 om morgenen, for å ta oss en tur til Storbåtsegga med truger på føttene. Grunnen til den tidlige avgang, var at jeg måtte være til barne svømming med min datter kl.12. I tillegg var det meldt fint vær først på dagen (formiddagen), og det ga håp om en vakker soloppgang fra høydene.

I første omgang hadde jeg egentlig tenkt å ta turen alene, som jeg alltid gjør når det er så tidlig på dagen. Det har inntil nå ikke vært noen jeg kjenner, som har hatt lyst til å stå så tidlig opp i helgen, for å dra til fjells. Men så møtte jeg Jens August. En ung sprek herre, som trener til å bli terrengløper på ultra distansen. Jeg skrev en melding til ham, og var egentlig forberedt på å få et klokkeklart «nei takk». Men fikk i stedet «I’m in!».

Droneopptak

Jeg har selv en DJI drone modell «Mavic Pro», men har ennå ikke fått lært meg å flyge den. Jens August derimot er i besittelse av en Staaker drone, som han har brukt på flere av sine fjellturer. Den tok han med til turen.

Da vi kom til toppen av Storbåtsegga var det dårlig sikte og det snødde. Selv om værprognosene meldte om fint vær, vet jeg også av erfaring at lokalt kan været bli noe helt annet. Det så svart ut med å få dronen i luften, men vi ga det 5 min. for å se om været ville endre på seg. Og det gjorde det.

Vi fikk dronen i luften, og resultatet av det ser du i toppen av innlegget. Dessverre var det skyet henover fjellene på Hinnøya, så vi fikk ikke med den vakre soloppgang i droneopptaket. Og da solen endelig tittet frem lenger nede på fjellet, var det kun 10% tilbake av batteriet på dronene og det var derfor ikke mulig å sende den opp i luften igjen.

Jeg tok derfor et bilde, som meget godt illustrerer hvor vakkert det ble til slutt da solen tittet frem.

Soloppgang over Hinnøya

You may also like

Skriv en kommentar