Hjem Featured Lofoten High5 Svolvær – fornøyd tross 17. plass

Lofoten High5 Svolvær – fornøyd tross 17. plass

av Kenn Løkkegaard
Lofoten High5 Svolvær - Kenn Johannessen-Løkkegaard

For 2 uker siden deltok jeg i fjelløpet Lofoten High5 Svolvær. Jeg hadde på forhånd satt nesen opp mot og meldt ut, at jeg gikk etter en topp10 plassering, selv om jeg ikke følte meg i helt den toppform jeg hadde håpet på. Etter Tromsø Skyrace har jeg følt meg utrolig sliten, tom for energi og i tillegg ikke fått nok fjellturer i benene med lengre distanser slik jeg foretrekker det. Det dårlige vær har også en del av skylden for det.

Problemer med stortåa

Det ble dessverre ikke til en topp10 plassering, men en 17. plass ut av 42 løpere i herreklassen, hvilket jeg er fornøyd med tross alt. Jeg har siden slutten av juni måned løpet med en skadet stortå, hvor neglen så vidt sitter på. Det har gjort at jeg har måttet tape inn stortåen hver dag og ekstra godt på fjellturer. Det er især løp ned av fjellet som volder meg problemer, da trykket og belastningen på tæerne her er stor.

Været til Lofoten High5 Svolvær var i topp, med sol fra en skyfri himmel og 10-12 grader. Intet å sette en finger på her. Perfekt vær å løpe på fjellet i, og jeg nødd det hele løpet fra start til mål. Men pga. det hadde regnet en del dagene opp til løpet, så var løyperen utrolig vått og gjørmet. Det resulterte i at min forbinding om stortåen gikk opp etter 3. fjelltopp, og jeg måtte løpe ned av to fjelltopper uten forbinding eller beskyttelse av stortåen. Det gjorde utrolig vondt og var smertefullt. Det hemmet meg dessverre, og jeg kunne ikke få hastigheten opp på vei ned.

Startet for «forsiktig»

I tillegg hadde jeg nok lagt for forsiktig ut fra start, og det ble derfor vanskelig å hente inn den «tapte» tid. Det er første gang jeg løper over de første 3 fjelltopper her, så var vel nok litt vel forsiktig da jeg ikke var kjent med løyperen.

Jeg kom i mål i tiden 3t.50min., 20 min. etter en topp10 plassering . Hvis jeg ikke hadde lagt så forsiktig ut, og ikke hadde hatt problemet med min storetå, så tror jeg på at jeg var havnet i top10. Siste år ble jeg nr.26, så var en klar forbedring fra i fjor og det gjør meg utrolig glad. Jeg er fornøyd med tiden tross fotens tilstand, og hvis jeg neste år gir den litt mere gas fra start, så har jeg full tro på at jeg kommer i mål i en vesentlig bedre tid enn i år.

Jeg tok hjem fra løpet med stor optimisme og tro på at jeg neste år kommer i topp10.

Lofoten High5 Svolvær -start

Rett før start.

Lofoten High5 Svolvær -avsted

Rett etter starten er gått.

Lofoten High5 Svolvær - Bilde tatt av Karianne Klovning

Lofoten High5 Svolvær – Bilde tatt av Karianne Klovning

Lofoten High5 Svolvær - Bilde tatt av Karianne Klovning

Lofoten High5 Svolvær – Bilde tatt av Karianne Klovning

Lofoten High5 Svolvær - høydeprofil

Lofoten High5 Svolvær – høydeprofil

You may also like

Skriv en kommentar