Hjem Fjelløp Fjelløp sesongen snart slutt

Fjelløp sesongen snart slutt

av Kenn Løkkegaard
Nyter en av de siste øyeblikke på fjellet før sesongen tar slutt.

Mørketiden er over oss her i nord, det er frost og hardt i bakken og blitt hvitt på de øverste fjelltopper. Sagt på en annen måte, fjelløp sesongen går mott slutten, og turene blir kortere og færre. Bildene her er fra min nestsiste fjelltur i år, som gikk til Hallartinden, en topp som ligger 4 kilometer fra min hoveddør.

Denne tid på året er alltid litt trist, da det er tiden hvor jeg ligger trailskoene på hyllen, og bytter de ut med trenings senteret, innebandy kølla og slite innendørs sko. Ikke trist fordi det byttes ut med innebandy, treningsmaskiner og tredemølle, men trist fordi jeg ikke har lyst til å ta en pause fra fjelløp i det hele tatt.

Løper ned av Hallartinden med Stokmarknes i bakgrunnen.

Løper ned av Hallartinden med Stokmarknes i bakgrunnen.

Fjelløp byttes ut med ski!

Har i år besluttet meg for ikke å springe på fjellet når snøen kommer, da det ble veldig tungt og slitsomt siste år. I tillegg finner jeg ikke motivasjonen til å løpe på fjellet i konstant mørke, når det fortsatt er veldig lite med snø. Så derfor må jeg finne på alternative treningsmetoder, for å holde formen vedlike til neste sesong.

I år har jeg besluttet meg for å starte å stå på ski på alvor, både langrenn ski og randonee ski. Det er en helt ny verden for meg, så blir en super spennende vinter sesong jeg går i møte. Merker jeg er veldig giret på å starte opp med det, og kan faktisk ikke vente med å komme igang. Så la snøen komme!

Skisporten er som sagt en helt ny verden, og er så mye jeg må sette meg inn i. Slik var det også da jeg spilte bordtennis, alle de her tekniske og små finesser som jeg måtte sette meg inn i, for at utstyr og materiale var i topp hele tiden. Det samme blir det med ski, og har tenkt meg å nørde det til den store gullmedalje, for sånn er jeg. Jeg kan ikke gå inn i en ny sport halvhjertet, må sette meg inn i alt, vite alt, og bli ekspert på det jeg driver med.

Og jeg må innrømme at jeg gleder meg som et liten barn, til å stå på ski ned av en fjelltopp for første gang. Det blir så rått!

You may also like

Skriv en kommentar