Vått fornøyelse - Storbåtsegga

Vått fornøyelse – Storbåtsegga 638 moh.

av Kenn Løkkegaard

Det var litt av en vått fornøyelse i morges, da jeg løp avsted mot fjelltoppen Storbåtsegga 638 moh. kl.05:05. Utrolig som dagene her kan være som natt og dag! Igår morges skinnet solen fra en skyfri himmel, men i dag lå skyerne lavt, det regnet og jo høyere opp i høydene jeg kom ble vindene bare sterkere og stekere.

Storbåtsegga - høydeprofil

Storbåtsegga – høydeprofil

 

Sterk vind på toppen

Da jeg kom helt på toppen sto vinden vannrett i luften med regnen piskende mot ansiktet mitt. Ikke de allerbeste forhold til å nyte en tur på fjellet, men det har også sin sjarme og jeg er etterhånden blitt så vant med det ustabile vær, at jeg ikke har det vanskelig med å tilpasse meg. Planen var egentlig å løpe til Ol-Hansatinden, men så ingen vits i det da siktet var ikke-eksisterende og trasen her er en del mere luftig enn til Storbåtsegga.

Stien eller rettere sagt «sporet» som jeg løp av i morges, er nok det beste spor jeg kjenner til her i Vesterålen. Jeg startet fra Markmarka, ved en liten holdeplass som også er startstedet for den årlige 10-toppers tur. Herfra går det den fineste snoet sti hele veien opp til Storbåtsegga og videre rundt i fjellanskapet. Skal jeg anbefale andre terreng- og fjelløp entusiaster om steder som er verd å ta seg en løpetur på, så er den her en av de!

Små 10 km. var distansen i morges med 684 høydemetre. Jeg tok det i rolig tempo og løp den på 1 time og 22 minutter.

You may also like

Skriv en kommentar