Glad for å være på fjelltoppen Nonstinden 534 moh.

Til Nonstinden 534 moh. via dalen

av Kenn Løkkegaard

I dag var jeg tilbake i fjell området ved Teigvatnet, hvor turen gikk opp til fjelltoppen Nonstinden 534 moh. via den vakre dalen, som jeg hadde løpet i dagen før (les om turen her). Været var igjen i topp, dog litt kaldere, så i dag hadde jeg tatt en langermet løpegenser på utover min t-skjorte og byttet ut caps’en med bandana.

Fulgte dalen på venstre side

I går, da jeg var inne i dalen hadde jeg utsett meg en linje opp av fjellsiden, hvor jeg ville gå opp. Men i dag da jeg kom inn i dalen, så jeg at det var lettere å komme opp på fjellryggen i dalens venstre side. Her var det snøfritt bortsett fra et 10-15 meters parti, hvor jeg tok på meg brodder på skoen og brukte isøksen for å komme meg sikkert over.

Kenn løper i dalen til Nonstinden

Fjellryggen opp til Nonstinden

Det gikk bra opp til fjellryggen, men ikke noe som var vanskelig. Det eneste minus var al den syre i benene, som kom på vei opp, men den er jeg begynt å bli vant med. Da jeg kom meg opp på fjellryggen, var det enkelt å fortsette videre opp til toppen. Det var dog stadig en del snø og is-partier, så måtte være forsiktig enkelte steder.

Elsker å løpe og klatre på tekniske fjellrygger, og den her var nydelig. Fjellryggen motsatte veien (mot toppen Kliftra), ser vanskeligere ut fra avstand, og kunne ikke se om det var mulig å komme seg opp her.

Nonstinden

Utsikten fra Nonstinden er vakker, men det er utsikten fra alle toppene her. I tillegg så det ut til at det går an å fortsette videre av fjellryggen til Hadseløyas høyeste fjelltopp Lamlitinden 657 moh. Kunne være spennende å prøve en dag.

Det var mitt første «besøk» på Nonstinden, og synes det er en ganske fin fjelltur. Tror jeg prøver å fortsette videre til Lamlitinden herfra, neste gang jeg tar turen opp.

Jeg er litt usikker på hvilken vei man vanligvis går opp, for å komme seg til topps her. På den andre side av fjellet enn hvor jeg gikk opp, kunne jeg se fotspor i snøen, fra en gruppe som har hatt tatt turen opp.

Her kan dere se min rute til Nonstinden: http://www.movescount.com/da/moves/move156465308

Nonstinden med Lamlitinden i bakgrunnen.

You may also like

Skriv en kommentar