Hjem Langøya En lang tålmodighetsprøve er ovre!

En lang tålmodighetsprøve er ovre!

av Kenn Løkkegaard

Vinteren i Nordnorge er hvert år en lang tålmodighetsprøve for meg. Når man som jeg liker å komme rask frem i fjellene, hvor kilometrene og høydemeterne tikker inn på kontoen i høy fart, så kan jeg til tider bli utrolig utålmodig og frustrert i de 6-7 måneder snøen ligger i fjellene.

Denne vinter sesongen tok jeg derfor konsekvensen og investerte i et par trugere som jeg har nevnt i et tidligere innlegg. De har absolutt vært til stor hjelp! Dog har min tålmodighet en grense, og det er ikke alltid jeg har lyst til å gå med trugere fordi det simpelthen går for langsomt! Selvom jeg kommer meg frem til målet, og det er god trening, så liker jeg bare å springe mere enn å vandre i fjellene.

Videoen til innlegget for eksempel, er fra en tur til Storbåtsegga 638 moh. den 8. april i år. Her gikk jeg opp med trugere fra 10-toppers startstedet i Markmarka, og brukte ca. 2 timer til toppen. Vanligvis i sommersesongen bruker jeg ca. 50-55 min til toppen, så det er litt av en tålmodighetsprøve jeg er ute på. Faktisk pleier jeg å løpe hele veien til Småtindan og tilbake igjen til startstedet på 2 timer.

Kan rope av frustrasjon

Men men men, den lange vinter vil alltid være her, og jeg gjør alt for å få meg selv til å elske den. Dog har jeg har mine mange mentale utfordringer underveis, når jeg har stått fast med snø opp til hoftene. Ville lyge hvis jeg sa jeg aldri har ropt av frustrasjon, eller av smerte når isen/frossen snø borer seg inn i benene underveis på mine fjellturer. Så er det godt man går der ute alene og kan komme med sine utbrudd.

Det at fjellene nå begynner å bli snøfrie, påvirker mitt humør helt vilt i den positive rettning. Jeg begynner å planlegge mine mange prosjekter og utfordringer jeg ønsker å gjennomføre i løpet av sommeren og høsten, men er også klar over at det ikke er sikkert at jeg når å gjennomfører alle. Men jeg planlegger alltid sesongen i håp om å nå alt hva jeg setter meg. Disse målsettinger er utrolige viktige for meg og en kjempestor motivasjons faktor for meg.

You may also like

Skriv en kommentar