Løper på spissen av Pallheia

Til Pallheia og Sæterfjellet

av Kenn Løkkegaard

I dag løp jeg opp til Pallheia 429 moh. og Sæterfjellet 570 moh., en tur på 11 km. og 900 høydemeter. Jeg har kun vært på Pallheia to ganger før og Sæterfjellet én gang. Grunnen til det er, at jeg ikke har visst om den offisielle stien opp til Pallheia fra yttersia av Hadseløya. Utrolig nok ettersom jeg bruker Norgeskart.no til å nærstuderer mine fjellturer og ruter. Tidligere har jeg vært gått opp via Breidvikdalen.

Pallheia 429 moh.

Må si at jeg ble positiv overrasket over stien, som førte opp til Pallheia. Akkurat en slik sti en terrengløper elsker å trene på, både opp og ned. Især turen ned var en fornøyelse. Masser av fart. Det annet er at landskapet på yttersiden av Hadseløya, er en av de plasser som blir fritt for snø først. Det er hovedårsaken til at jeg på våren oftest befinner meg i fjellandskapet på nettopp yttersiden av øyen og på vestsiden av Langøya.

Det eneste minus er at Pallheia ikke er høyere, så stien er lengre. Men så er det godt at man kan fortsette videre til fjellet Sæterfjellet.

Utsikten fra PallheiaUtsikten fra Pallheia

Sæterfjellet 570 moh.

På vei opp til Pallheia, litt over 200 meter over havet, deler stien seg til venstre og høyre. Følger du stien til venstre kommer du til Pallheia og høyre fører deg til Sæterfjellet.

Jeg gjorde det at jeg først løp til venstre og opp til Pallheia, snudde og løp tilbake igjen til «knutepunktet» og fortsatte rett frem (til høyre i stien) mot Sæterfjellet. På den måte føles det som om at Sæterfjellet blir en forlengelse av turen.

Været i dag var ikke i topp, men det var til gjengjeld humøret og stiene. Av og til behøver det ikke å være sol fra en skyfri himmel. Noen ganger er det faktisk kjempeartig at det er litt vått og gjørmete. Det er en del av sporten, så bare fint at jeg får løpet på litt forskjellig underlag.

Lenke til dagens rute/løpetur (Movescount): http://www.movescount.com/da/moves/move157380979 

You may also like

Skriv en kommentar